NPR-9200

Bevestigingsmiddelen en opgangconstructies bij zwembaden

De Nederlandse Praktijk Richtlijn 9200 is voortgekomen uit een TNO rapport in 2013 aangaande de toepassing van niet-resistente RVS materialen in bevestigingsmiddelen en opgangconstructies bij zwembaden. Hitte, vocht en chemicaliën (chloorbleekloog) vormen een agressief corrosief milieu. Zo zijn in het verleden constructies zonder enige aankondiging bezweken door opgetreden verzwakkingen in de doorsnede van diverse constructies. 

Wij hebben reeds vele ophangconstructies in diverse zwembaden gerealiseerd die allen conform de NPR-9200 zijn geconstrueerd. Bijvoorbeeld plafond hangers, ventilatiebuizen, scoreborden, verlichtingsarmaturen en luidsprekers. Door toepassing van materialen met duplex coating, kunnen wij een veilige montage garanderen. Voor alle toegepaste materialen wordt een certificaat afgegeven.

Door toepassing van rolstijgers en pontons is het in de meeste gevallen niet noodzakelijk dat een bad moet worden gesloten of dat het water eruit moet. Moeilijk te benaderen posities, bijvoorbeeld boven glijbanen,  kunnen vaak wel met klim uitrusting (rope acces) worden benadert. Wij zijn hier tevens voor gecertificeerd!

Wat u kunt verwachten:

  • Bevestigingscomponenten geschikt voor zwembaden
  • Uitgevoerd door gecertificeerde medewerkers

Vraag een NPR-9200 nulmeting aan. Wij maken graag een vrijblijvende offerte voor vervanging.